Nordisk Arbejdsmiljøforum 2018

Onsdag 19. september kl. 15:00 - fredag d. 21. september kl. 13:00

 

Nordisk arbejdsmiljøforum 2018 i København vil have fokus på sociale og teknologiske forandringer på arbejdsmarkedet og betydningen for arbejdsmiljø og tilgangen til arbejdsmiljøarbejdet. Der vil også være præsentationer af konkrete arbejdsmiljøprojekter og –indsatser i de nordiske lande.

Onsdag eftermiddag er der mulighed for arbejdsgiverorganisationerne for at deltage i et møde med uformel dialog om, hvad der optager de forskellige lande i forhold til arbejdsmiljø- og arbejdsmarkedsforhold. Efterfølgende er der middag i KL for arbejdsgiverorganisationer og de faglige organisationer.

Torsdag starter programmet i metaperspektiv, hvor Anne Dencker Bædkel, Institut for Fremtidsforskning, trækker nogle af de mest markante tendenser for fremtidens arbejdsmarked frem. Annette Kamp fra RUC præsenterer dernæst sin nyeste forskning, der undersøger betydningen for det psykiske arbejdsmiljø, når nye teknologier i pleje- og omsorgsarbejdet forandrer arbejdets indhold og mening. Efterfølgende vil Brit Buchhave fra KL præsentere Ledelseskommissionens arbejde og resultater.

Efter frokost vil Per Tybjerg Aldrich, NIRAS, præsentere en praktisk guide til, hvordan arbejdspladser i social- og sundhedssektoren kan forebygge og håndtere et hidtil underbelyst arbejdsmiljøproblem – nemlig uønsket seksuel opmærksomhed fra borgere. Derefter vil fokus være på udfordringer med vold og trusler mod ansatte, og hvordan man har arbejdet med dette i en dansk kontekst. Dagen afsluttes med en guidet bådtur rundt i Københavns Havn og efterfølgende middag på Christianshavns Færgecafe.

Temaet for fredag er præsentationer af konkrete arbejdsmiljøprojekter og -indsatser fra de forskellige nordiske lande.