Kursus i brug af vandløbsprogrammet VADAMI

OBS. Begge kurser i hhv. Aarhus og København er overtegnet. Vi opretter ekstra kurser, hvis der er interesse for det. Hvis du er interesseret i at komme på venteliste, kan du tilmelde dig ventelisten her.

 

Pris

550,- DKK

 

Baggrund

Det er kendt af alle, at de vandløbsstreger kommunerne har i deres vandløbsprogrammer, ikke altid matcher det nye datasæt GeoDanmarks Vandløbsmidte. Det skyldes ikke mindst den næsten uoverskuelige opgave med at geokode alle de mange regulativdata til den "nye" streg.

 

Det er også kendt at det ikke kan lade sig gøre, at editere den lokale vandløbsstreg, uden at gentag geokodningen for alle data knyttet til vandløbet.

 

Derfor har KL udviklet programmet VADAMI (VAndløbs DAta knyttes til vandløbsMIdte), med det formål at

 At bruge GeoDanmarks Vandløbsmidte som basis for en ny kommunal vandløbsstreg til brug for daglig vandløbsadministration.

  • At overføre regulativernes geokodning til den nye streg.
  • At også kommuner som ikke har et vandløbsprogram og/eller en vanløbsstreg kan bruge programmet til dels at editere GeoDanmarks vandløbsmidte, og knytte egne data til deres nye lokale vandløbsstreg.
  • Systematiser og kvalitetssikre en tilbagemelding til GeoDanmark, i de tilfælde hvor Vandløbsmidte temaet er forkert.

Programmet VADAMI og brugervejledning sendes til kursets deltagere, og vil senere på året blive tilgængelig for alle interesserede. Til kurset medbringes på en bærbar PC'er, sammen med en kopi af kommunens vandløbsdatabase.

 

Spørgsmål kan rettes til Lars Kaalund på Laka@kl.dk

 

Undervisere

Eva Marcus og Gitte Urhøj, Orbicon

 

Tid og sted

 

Mandag d. 5 November 09:30-15:00

Orbicon A/S, Jens Juuls Vej 16, 8260 Viby J

 

Tirsdag d. 6 November 09:30-15:00

KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S

 

 

KL - Weidekampsgade 10 - 2300 - København S - 33703370 - mfs@kl.dk