Strategiske møder


Strategisk møde 1: Den cirkulære kommune

Cirkulær økonomi kan indgå i kommunens strategier, planer og forsyninger, i erhvervsudviklingen, i indkøb og udbud samt byggeri og anlæg. Der er nye rammebetingelser på vej fra EU og staten. Kom og bliv "klogt rundtosset" og få ideer til at skabe værdi og resultater med cirkulær økonomi i kommunen. Vi deler viden og erfaringer om de gode eksempler du kan tage med hjem.

 

Strategisk møde 2: Fremtidens lokalpolitiker

Det kommunale folkestyre er forandring. Det gælder ikke kun kommunernes opgaver og rolle, men også selve det politiske arbejde og rollen som kommunalpolitiker. Hvordan kan man udfylde det politiske hverv i teknik- og miljøudvalget – med respekt for hinandens forskelligheder? Hvordan kan man organisere det politiske arbejde på området? Og hvordan sikre man gennemsigtighed og demokratisk forankring?

 

Vi skal høre mere om KL's fem gode råd til kommunalpolitikere, formuleret af og til politikere i kommunalbestyrelserne. Derudover skal vi høre om konkrete erfaringer med brugen af borgerudvalg (§17, stk. 4 udvalg) som én af vejene til et mere involverende lokaldemokrati på miljø-, plan- og udviklingsområdet.

 

Oplægsholdere:

Hans Schou, Byrådsmedlem i Aarhus Kommune for Venstre.

Arne Bisgaard, udvalgsformand for Venstre i Skive Kommunes Landsbyudvalg.

 

Strategisk møde 3: Blandede boligområder

Med blandede boligområder (almen/privat/erhverv) kan man skabe større mangfoldighed, tryghed og trivsel for borgerne i byen. Dette er et virkemiddel både ved initiativer i eksisterende (udsatte) boligområder, men også når nye byområder planlægges. Hvis det skal lykkes så stiller det krav til en politisk strategi i kommunen. Men hvilke værktøjer har man som politiker og hvilke erfaringer er der allerede gjort?

 

Oplægsholdere:

Claus Bech-Danielsen, Professer ved Aalborg Universitet

 

Strategisk møde 4: Disruption

Nærmere beskrivelse følger.

 

Strategisk møde 5: Mobilitet – Mulighederne som kommunalpolitiker

Som kommunalpolitiker har du en række muligheder for at påvirke mobiliteten i din kommune. Dine valg kan have overraskende stor betydning for vækst og beskæftigelse i kommunen. Mødet giver en dig en række facts om handlerum og konsekvens og vi hører om, hvordan andre kommuner aktivt at taget bolden op, og fx tænker mobilitet sammen med andre vigtige mål i kommunen. Vi laver også en sjov lille quiz.

 

Strategisk møde 6: Kender du typen?

Kommunernes sagsbehandlingstider og service fremhæves ofte som væsentlige for, at virksomheder kan skabe vækst og arbejdspladser. En god dialog om, hvad der kan lade sig gøre, og hvordan processen forløber betragtes af mange som afgørende for, at de kan planlægge et byggeprojekt eller sætte nye miljøaktiviteter i gang uden forsinkelse og dermed også fastholde og udvide deres aktivitet. Kommunernes tilgang til "kundeservice" har derfor stor betydning for, at der kan skabes og fastholdes arbejdspladser i lokalområdet. Spørgsmålet er derfor, om man ved at identificere de kundetyper, der henvender sig i teknik og miljø kan styrke den enkeltes serviceoplevelse og samtidig reducere sagsbehandlingstiden?

 

Radisson Blu Scandinavia Hotel - Margrethepladsen 1 - 8000 - Aarhus C - 86 12 86 65
Persondatapolitik